نوشته شده توسط: مسعود عبدی
1- استـرس: تحقـیـقات نشان میدهد استرس و نگرانی در طولانی مدت میتواند کُشنده باشد؛ بهویژه استرسهای محل کار که احتـمال ابتلا به بیماریهای قلبی، آنفلوانزا، سندرم متابولیک و افزایش فشار خون را تشدید میکند.
2- غصه و تقدیر: اندوهگین بودن، نه تنها از نـظـر اجـتـمـاعی مضر است بلکه تاثیرجسمی نامطلوبی نیز دارد. مطالعات نشان میدهد افراد مبتلا به بیماریهای عروقی اگر اندوهگین و غـصـه دار بـاشـنـد زودتـر مـیمـیرند. محققان میگویند نوع شخصیت روی سیستم ایمنی بدن و همچنین سیستم واکنش به استرس در انسان تاثیر میگذارد.
3- اضطراب: بر اساس یافتههای علمی، میزان ابتلا به زوال عقل و آلزایمر در افرادی که کمتر مضطرب میشوند، پایینتر است. تحقیقات نشان داده است خطر ابتلا به زوال عقل در سالمندانی که آرام هستند،50 درصد کاهش مییابد.
4- فقدان خـویشتنداری: آیا وقت ملاقاتتان دیر شده و یا نمیتوانید کارهایتان را منظم کنید و به این خاطر کنترل خود را از دست دادهاید؟ پس بدانید که این عدم خویشتنداری میتواند به سلامت شما آسیب برساند. محققان میگویند انـسـانهـای خـوددار نسبت به دیگران عمر طولانی تری دارند.
5- دلواپسی: افراد به شدت عصبی که دائـمـا نـگـران و مـضطرب و مستعد ابتلا به افسردگی هستند به طور متوسط زودتر میمیرند. بهعلاوه، این افراد اغلب بیشتر سیگار میکشند به امید این کـه سیگار اضطراب آنها را کاهش دهد اما متاسفانه با این کار عمر خود را کوتاه میکنند.
6 - بیهدفی در زندگی: اگر احساس میکنید در زندگی خود هدفی ندارید باید بدانید که زمان سکونتتان بر روی کره زمین یا به عبارتی عـمـرتـان کوتاه خواهد شد. پژوهشها نشان میدهد کسانی که اهداف بالایی در زندگی دارند به زوال عقل مبتلا نمیشوند و دیرترهم میمیرند.
7 - بدبینی: بدبینی و بدگمانی نسبت به دیگران یک ویژگی شخصیتی است که به گفته دانشمندان به خصومت و دشمنی بازمیگردد و خــطـر ابـتلا به بیماریهای قلبی را افزایش مـــیدهـــد. ایـــن افــراد اغـلــب در رفـتــار مـردم انگیزشهای خصمانه پیدا میکنند.
دکتر بویل در مــطــالــعـات خـود نـشـان داده افـراد بـدبین 25درصد بیش از دیگران در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی هستند و به مراتب استرس بیشتری را در طول زندگی تجربه میکنند.